Flimmuur Tactical IR-lippu M05 kuviolla

IR-lippujen tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä.  Lipun käyttöympäristön ollessa lähinnä radalla tai “tavallisissa” ressutouhuissa, voi todellista hyötyä olla vaikea perustella. Se on kuitenkin fakta, että IR-liput ovat cooleja, nostattavat moraalia +10 ja kasvattavat henkilökohtaista “Taktisuus”-käyrääsi eksponentiaalisesti. Siksipä jokaisella kotikommandolla pitäisi olla vähintään yksi IR-lippu. Ja tietysti kunnon maanpuolustajalla M05 kuvioitu sellainen.

Näinpä minäkin haikailin pitkään päheää ”FIN”-tekstistä IR-lippua, mutta en löytänyt itselleni sopivaa vaihtoehtoa mistään. Joitakin mahdollisia lipun tekijöitä oli tullut vastaan, mutta usein pohjaväri/-kuvio vaihtoehdot olivat hyvin rajalliset tai postikulut naurattavan suuret suhteessa mahdollisen tilauksen arvoon. Kuitenkin muutama kuukausi sitten, huomasin Facebookia selatessani, suomalaisen varusteompelija CDH-TAC:in suosittelevan briteissä tehtyjä IR-lippuja. Näitä lippuja sai haluamallaan tekstillä ja vielä M05 kuviolla(!). Sisäinen lapseni innostui välittömästi ja otin saman tien yhteyttä valmistajaan, Flimmuur Tacticaliin, FB:n kautta. Hintaa lipuille luvattiin 16 €/kpl sen hetkisellä punnan kurssilla ja postikuluja lisäksi vaivaiset 4€. Teimme kavereiden kesken piakkoin kimppatilauksen Flimmurille ja muutaman viikon odottelun jälkeen liput saapuivat meille sovitusti. Tilasimme yhteensä neljä lippua ja mukaan saimme vielä muutaman tyylikkään tarrankin.

Liput olivat juuri sitä mitä odotinkin: tyylikkäitä, hyvin viimeisteltyjä ja tasalaatuisia. Työn jälki on nättiä ja lippu toimii niin kuin kuuluukin. Velcro tarttuu kiinni ongelmitta ja pysyy kuperassakin pinnassa hyvin kiinni (esim. kypärässä). IR näkyvyyttä kokeilin mm. VV2000 ja VV Dual lite – laitteilla. Tämän perusteella voin sanoa, että lippu näkyy kuten IR-lipun pitää. Lipun M05 kuvio on ihan legittiä sitä itseään ja tästä johtuen, jokainen lippu on ”uniikki”, sillä m05 kuvio on niin laaja ja liput niin pieniä, että variaatioita riittää.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Erona tavalliseen brodeerattuun (tai painettuun) hihalippuun, IR-lippu on huomattavasti ’jäykempi’ käytettävien materiaaliensa vuoksi. Käytännössä lippu ei siis taivu niin helposti. Toisaalta esimerkiksi, jos lipun vahingossa taittaa keskeltä kahtia ja unohtaa viikoksi vaateläjään, lippuun jää selkeä jälki taitoksesta eikä se suoristu itsestään. Tämä on kuitenkin korjattavissa jättämällä lippu suoristumaan esimerkiksi painavan kirjapinon alle.  Ei sillä, että allekirjoittaneella olisi näin yhden lipun kanssa käynyt.

Tiivistetysti voin suositella Flimmuur Tacticalin M05 kuvoisia IR-lippuja kaikille, jotka ovat IR-lippuja vailla. Valikoima on kattava ja omat toiveet huomioidaan. Värejä ja maastokuvioita löytyy laidasta laitaan. Laatu ja työn jälki on hyvää sekä visuaalisesti ainakin omaa silmääni miellyttävää. Hinta voi olla jonkun mielestä kova, mutta eipä IR-lippuja halvemmallakaan saa.

5/5 – ei valittamista.

Flimmuur Tactical löytyy Facebookista omalla nimellään ja Instagramista nimellä @flimmuur.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Speksit

Valmistaja:
– Flimmuur Tactical

Mitat:
– 83 mm x 50 mm
– Kiinnitys Velcro-tarralla

Hinta:
– 16 €/kpl + postikulut

Mistä:
– Flimmuur Tacticalin Facebook-sivuilta tai
– Instagramista @flimmuur

Päivitys 22.03.2020.
Näin puolitoista vuotta lippujen hankkimisen jälkeen, liput ovat edelleen hyvässä kunnossa ja toimivat niin kuin pitää. Jotain väriä on tarttunut sinne tänne kylkimyyryistäni, mutta muuten liput ovat kuin uusia. Velcrot ovat edelleen hyvässä kunnossa (lukuisista uudelleen sijoittelusta huolimatta), liimaukset ovat pitäneet ja langat ovat säilyneet rispaantumatta. Ei kaduta lippuihin sijoittaminen pätkääkään.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Tiedoksi IR-lipuista.
Näkyään IR-lippuja saa myös suoraan Suomesta. Kotimainen WarShop.fi myy IR-lippuja WarGear brändinsä alla. Lippuja löytyy niin M05 kesä- kuin M05 lumikuvioissakin. Omakohtaista kokemusta WarGearin lipuista (tai muistakaan tuotteista) minulla ei ole, mutta uskoisin, että ne toimivat yhtä lailla kuin Flimmuurinkin liput.


[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Jaa tämä artikkeli

Suosituimmat artikkelit