Kaupat, custom-tekijät ja ”osta & myy” -ryhmät

Lista kotimaisista ja ulkomaisista taktisia vaatteita ja varusteita myyvistä tahoista.

Tälle sivulle minulla on visiona koota kaikki Suomalaiset ja mahdollisimman moni ulkomaalainen kauppa, josta saa ostettua laadukkaita sotilas-, reserviläis- ja retkeilytoimintaan tarkoitettuja varusteita. Tavoitteenani on, että tätä kautta löytyy mahdollisimman nopeasti kaikki varteenotettavat verkkokaupat, jos on jotain uutta varustetta tai vaatetta vailla.

Kaupat on ryhmittäin aakkojärjestyksessä.
Kaupat/tekijät, joilta olen tilannut ja joita voin henkilökohtaisesti suositella on merkitty ✪-merkillä.

Verkkokaupat suomessa

Armytukku

Oulussa sijaitseva armeijaylijäämän ja muun taktisen varusteen verkkokauppa. Merkittävimmät myynnissä olevat brädit mm. Templar’s Gear, Savotta, Magpul, Lowa ja MSA Sordin.

www.armytukku.fi

Atom Airsoft ✪

Hämeenlinnassa majaileva pääasiassa Airsoftiin keskittynyt verkkokauppa ja myymälä. Noteerattavana valikoimassa mm. Templar’s Gearin ja Warrior Assault Systemsin taisteluvarusteita sekä ESS ja Bolle -suojalaseja.

www.atom-airsoft.fi

Botnia Recon Group

Tapahtumia järjestävä ja taktisia varusteita myyvä verkkokauppa Pohjanmaalta. Valikoimista löytyy mm. Infinity Tacticsin kursseja, Husar.LTD:n varusteita ja PGD:n luotisuojalevyjä sekä kantolaitteita.

www.recongroup.fi

Green Force Gear ✪

3D-tulostamiseen ja mallintamiseen keskittynyt kotimainen varustevalmistaja, jonka vakituiset tuotteet ovat myynnissä verkkokaupassa ja custom-työt erikseen tilattavissa. Valikoimasta löytyy mm. kantolaitteita, lääkintä inserttejä, erilaisia taskuja ja adaptereita.

GreenForceGear.net

Finnogear

Finnogear on kuvauksensa mukaan suomalainen yritys, joka suunnittelee ja tuottaa taktisia varusteita vaativaan käyttöön. Nykyisen tarjonnan perusteella pääpaino on selkeästi lääkinnällisissä varusteissa. Verkkokaupasta löytyy mm. Recon Medicalin ja Finnogearin omia tuotteita.

www.finnogear.fi

Finnprotec ✪

Turvallisuusalan yritys, ”konkari” ja varmasti yksi vanhimpia taktisten varusteiden liikkeitä Suomessa. Valikoimista löytyy vain ammattilaiskäyttöön tehtyä tavaraa, kuten tuotemerkkejä 3m Peltor, Aimpoint, Carinthia, ESS, LBT, Ops-Core, Salomon, UF PRO ja paljon muuta.

www.finnprotec.fi

Hatka ✪

Verkkokauppa, jonka varasto sijaitsee Jämsänkoskella. Myynnistä löytyy mm. Direct Action Gear, UF PRO ja Helikon-Tex tuotteita, kuten vaatteita, käsineitä ja asusteita sekä reppuja . Lisäksi tarjolla on retkeily- ja ammuntavarusteita.

www.hatka.fi

K9 Finland

K9 Finland Oy on suomalaisen virkakoiraohjaajan vuonna 2017 perustama yritys, jonka tavoitteena on mahdollistaa virkakoirien ja ohjaajien hyvä varustetaso sekä parantaa varusteiden saatavuutta Suomessa. Valikoimista löytyy mm. Unity Tacticalin, Tacventin ja K9 Finlandin omia tuotteita.

www.k9finland.com

Lamnia ✪

Lamnia on suomalainen vuonna 2009 perustettu verkkokauppa, joka on erikoistunut retkeily-, erä- ja metsästysvarusteisiin. Valikoimista löytyy kuitenkin nykyisin myös ”taktisempia varusteita”, kuten esimerkiksi Carinthian, Savotan ja Helikon-Texin tuotteita, sekä Tasmanian Tigerin ja Savotan TST-varusteita,

www.lamnia.com

Milgear ✪

Airsoftiin keskittynyt liike ja verkkokauppa Oulusta. Myy airsoft-aseita, -varusteita ja -tarvikkeita. Lisäksi valikoimissa mm. armeijaylijäämää, Templar’s Gearia, Haixia ja RK95 poskipakkoja.

www.milgear.fi

Milrab

Norjassa perustettu verkokkakauppa, joka toimii nykyisin myös Suomeksi. Valikoimista löytyy monenlaista artikkelia mm. eräilyyn, ”sodan käyntiin” ja kiipeilyyn. Tarjonnasta löytyy monia tuotemerkkejä kuten Garmin, Camelbak, Leathermann, Under Armour Tactical ja Tasmanian Tiger.

www.milrab.fi

Omsec

Tampereella päämajaansa pitävä verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy kirjoitushetkellä ainoastaan Israelilaisen Marom Dolphinin taisteluvarusteita aina taisteluliiveistä lipastaskuihin ja kädenlämmittimiin. Saatavilla myös pehmeitä suojia.

www.omsec.fi

Origo Pro

OrigoPron oma verkkokauppa, josta löytyy heidän omia tuotteitaan laidasta laitaan. Merkittävimpinä tuotteina tietenkin erilaiset M05 kuvioidut tuotteet, kuten sissitakki, smokki, shortseja ja tietenkin perinteinen maastopuku.

www.origopro.com

Osuva Outfitters ✪

Kivijalkamyymälä ja verkkokauppa Helsingistä. Valikoimassa on ainoastaan tuotteita, jotka ovat suunniteltu ja valmistettu ammattikäyttöä varten. Löytyy mm. HSGI, Tactical Tailor, Tru-Spec ja TAD -tuotteita sisältäen vaatteita, taisteluvarusteita ja asusteita.

www.osuvaoutfitters.fi

Salainen Agentti

Myymälä ja verkkokauppa Helsingistä. Valikoima sisältää vintage, retkeily, army, arkikäyttöön tarkoitettuja vaatteita sekä työvaatteita ja erikoisvarusteita. Noteerattavina merkkeinä Leatherman, Gerber, Haix, Lowa ja Blackhawk!

www.salainenagentti.fi

Savotta

Kaikkien tunteman Suomalaisvalmistaja Savotan oma verkkokauppa. Tarjolla verkkokaupassa on luonnollisesti Savotan omia tuotteita laidasta laitaan.

www.savotta.fi

Supernova ✪

Verkkokauppa, jonka varasto löytyy Porvoosta. Valikoima keskittynyt aitoon ja hyväkuntoiseen armeija-, poliisi-, viranomais- ja palomies-ylijäämätuotteistoon. Tarjolla kaikkenlaista taisteluliiveistä nappeihin ja lumipukuihin.

www.supernova.fi

Swat

Lahtelainen verkkokauppa. Erikoistunut sotilastarvikkeisiin sekä turva-alaan liittyvän materiaalin myyntiin. Myy ja ostaa keräilytavaraa ja valikoimissa onkin paljon armijaylijäämää ja muuta ei-niin-modernia varustetta.

www.swat.fi

Tierone

Tierone on suomalainen MilSimin tarpeisiin perustettu verkkokauppa. ”Airsoft-tarvikkeiden” lisäksi kaupasta löytyy kuitenkin vähän kovempaankin käyttöön tehtyä kamaa, kuten esimerkiksi Helikon-Texin vaatteita, Direct Action Gearin taisteluvarusteita, Streamlightin valoja ja Holosunin tähtäimiä sekä armijaylijäämää.

www.tierone.fi

Tradesoft ✪

Turussa sijaitseva Airsoft-aseita ja tarvikkeita myyvä kivijalkamyymälä ja verkkokauppa. Myy myös hieman kovempaankin käyttöön sopiva varusteita, kuten Templar’s Gearia (M05 kuosissa) ja Tasmanian Tigeria sekä ESS ja Bolle tuotteita. Saatavilla myös kustom-kydex tuotteita olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

www.tradesoft.fi

Totalshop

Lahdessa sijaitseva mm. turvallisuusalan varusteisiin ja työturvallisuustuotteisiin keskittyvä myymälä ja verkkokauppa. Valikoimista löytyy mm. Sioen Ballistics, Snigel, Leatherman ja MSA Sordin -tuomerkkejä sekä talon omatuotantoa Authorities -merkkisenä.

www.totalshop.fi

US Eagle ✪

Tampereelta käsin toimiva verkkokauppa ja myymälä. Myynnissä armeija- ja ulkoiluvarusteita, sekä retkeily ja turvallisuusalan tuotteita. Valikoimassa mm. Tasmanian Tigeria, Savottaa, Mil-Teciä, HUSAR ltd:tä ja monen maan armeijaylijäämää.

www.us-eagle.fi

Varusteleka ✪

Ei varmasti suurempia esittelyjä kaipaa. Armeija ylijäämää ja nykyään kasvavissa määrin omatuotantoa. Löytyy mm. tuotteita valmistajilta Esstac, Magpul, Sioen Ballistics ja CPE sekä Savotta.

www.varusteleka.fi

Viranomainen ✪

Taktisia ja viranomaisvarusteita myyvä kivijalkamyymälä ja nettikauppa Helsingistä. Verkkokaupasta löytyy laaja valikoima laadukkaita tuotteita: kaikkea alkaen Barrettin tuliaseista Firstspearin taisteluliiveihin ja Kahlesin tähtäimiin. Epävirallinen #Guccigearin –mekka Suomessa.

www.viranomainen.fi

5.11 Tactical

Vanha tekijä maailmanlaajuisesti, mutta uusi tulokas Suomen markkinoilla. Valikoimista löytyy ainoastaan 5.11 Tacticalin omia tuotteita, kuten vaatteita, varusteita, kenkiä ja työkaluja. Auki verkkokauppana ja myymälänä Helsingissä.

www.511tactical.fi

Oletko suomalaisen verkkokaupan edustaja?

Jos olet suomalaisen verkkokaupan edustaja, mutta et löydä kauppaasi vielä listalta, voit olla minuun yhteydessä asiasta Instagramissa @malmivaroitus tai täyttämällä ”Yhteystiedot”-sivulta yhteydenottolomakkeen.
Lisäksi jos kaipaat muutosta tai selvennystä edustamasi kaupan kuvaukseen, ole minuun yhteydessä.

Lisään mielelläni kaikki suomalaiset vaatteita ja varusteita myyvät verkkokaupat sivuilleni!

’Osta ja myy’ -ryhmät & sivustot Suomessa

Kuulatori

Kuulatorissa myydään, ostetaan ja vaihdetaan pääasiallisesti vain airsoftiin liittyviä tuotteita. Airsoft-aseiden lisäksi, silloin tällöin myynnistä löytyy myös laadukkaampaa varustetta airsoft-tavaran lisäksi, esimerkiksi maastopukuja, taisteluvarusteita ja kenkiä.

www.kuulatori.fi

Maanpuolustus.net

Maanpuolustus.net-foorumilta löytyvä morttimarket tarjoaa mahdollisuuden myydä ja ostaa käytettyjä maanpuolustukseen liittyviä varusteita, vaatteita ja tarvikkeita. Foorumin käyttäminen vaatii rekisteröitymisen.

www.maanpuolustus.net

Taistelijan Varustetori

Yksityinen Facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu käytettyjen  reserviläis- ja TST-varusteiden myyntiin. Aseiden ja patruunoiden myynti ehdottomasti kielletty, johtuen Facebookin politiikasta. Myynnissä varusteita laidasta laitaan.

Facebook-linkki ryhmään

Toiminta-ampujat

Toiminta-ampujat.fi -foorumi keskittyy toiminnalliseen ammuntaan harrastuksena ja aseisiin harrastusvälineinä. Foorumi pyrkii välittämään informaatiota toiminnallisesta ammunnasta kaikentasoisille harrastajille. Foorumin Torilta löytyy käytettyjä ampuma-aseita, tarvikkeita ja varusteita. Huom! Aseiden osto vaati aina asianmukaisen ostoluvan, eikä tästä poiketa.

www.toiminta-ampujat.fi

 

Kustom-tekijät SUomessa

CDH-TAC Finland ✪

Suomalainen varustesuunnittelija ja -ompelija. Tekee pieniä eriä omia tuotteita ja tilauksesta customina mm. erilaisia taskuja ja asehihnoja. Pääasiallinen yhtendenotto/-pitokanava Facebook.

Cdh-Tac Finland Facebookissa

Green Force Gear ✪

3D-tulostamiseen ja mallintamiseen keskittynyt kotimainen varustevalmistaja. Vakituiset tuotteet myynnissä verkkokaupassa ja custom-työt erikseen tilattavissa.

Green Force Gear Instagramissa
GreenForceGear.net

Hämeen Varuste & Verme

Aloitteleva varusteompelija Jyväskylänseudulta, tekee tilaustöinä kypärähuppuja, rigejä, taskuja ym. aloittelijahintaan. Yhteydenottokanavana toimii Instagram.

Hämeen Varuste & Verme Instagramissa

KARELIA COMBAT SYSTEMS

KCS:sän tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia, Suomessa käsintehtyjä varusteita. Varusteilla pyritään ratkomaan muiden tuotteiden ongelmia ja kompromisseja (tuotteiden customointi mahdollisuuksia pois sulkematta), jotta asiakas saa juuri sen mistä hän maksaa.
Yhteydenotot sähköpostilla orders.kcsystems@gmail.com tai Instagramin kautta.

Karelia Combat Systems Instagramissa

KomaGear ✪

KomaGear on vuodesta 2019 saakka varusteita valmistanut custom-tekijä. Pääsääntöisesti hän valmistaa kypärähuppuja ja chestrigejä, lisäksi customointina asiakkaan toiveiden mukaiset tuotteet

KomaGear Instagramissa
KomaGear Facebookissa

Noble & Blue

Kaksikko, joka geari aiheisen blogin lisäksi tekee pienimuotoista geariompelua ja kuvitus/merkkien suunnittelu töitä. Yhteydenotto sähköpostilla nobleandblue@gmail.com

NobleAndBlue.wordpress.com

PLGear

Varusteompelija Oulun suunnalta. Repertuaarissa varusteiden valmistus: pääasiassa asehihnat, vyöt ja laukut sekä taskut. Lisäksi varusteiden modaus. Yhtendenottokanavana Instagram.

PLGear Instagramissa

Rikyl Gear

Alunperin omiin tarpeisiin ompelun aloittanut varusteompelija Tampereelta. Valikoimissa lähtökohtaisesti erilaisia pusseja, laukkuja ja reppuja, mutta muutkin projektit mahdollisia . Yhtendenottokanavana Instagram.

Rikyl Gear Instagramissa

Sotavarustepäällikkö ✪

Kokenut, pitkän linjan tekijä, varusteiden ompelun ja suunnittelun saralla Suomessa. Valikoimissa taisteluvarusteiden ja maastopukujen valmistus ja modaus tilaustyönä. Yhtendenottokanavana Instagram.

Sotavarustepäällikkö Instagramissa

Vegvisir Creations ✪

Täysipäiväinen Kydex- ja Paracord-welho Savon suunnalta. Kehittelee ja valmistaa design-erä/selvitymis/taktisia varusteita moderneista materiaaleista. Yhteydenotto sähköpostilla workshop@vegvisircreations.fi

VegvisirCreations.fi

Oletko varusteiden/vaatteiden Kustom-tekijä?

Jos olet suomalainen Kustom-tekijä, mutta et löydä itseäsi vielä listalta, voit olla minuun yhteydessä asiasta Instagramissa @malmivaroitus tai täyttämällä ”Yhteystiedot”-sivulta yhteydenottolomakkeen.
Vaihtoehtoisesti jos kaipaat muutosta tai selvennystä edustamasi yrityksesi kuvaukseen, voit olla minuun myös yhteydessä.

Lisään mielelläni kaikki suomalaiset tekijät sivuilleni!

Verkkokaupat Ulkomailla

Army world

Puolassa pesäänsä pitävä verkkokauppa. Valikoimissa armeijaylijäämän lisäksi vaatteita, kenkiä, reppuja ja suojavarusteita.  Myynnissä mm. tuotemerkkejä Berghaus, Bolle, Eberlestock, Haix, Helikon-Tex ja Revision. Postikulut Suomeen alk. 19€

www.armyworld.pl

e-militaria.pl

Puolasta käsin toimiva sotilasvaatteitta ja -varusteita myyvä verkkokauppa. Valikoimista löytyy kaikkea repuista kenkiin ja pistoolikoteloista vaatteisiin. Valikoima sisältää esimerkiksi Carinthia, Direct Action, Helikon-Tex, Lowa ja NFM -tuotemerkkejä. Postikulut Suomeen alk. 19€.

www.e-militaria.eu

Grey Shop

Venäläisiä vaatteita ja varusteita myyvä verkkokauppa Venäjältä. Valikoimista löytyy mm. Ana Tactical, SSO, SPLAV ja WARTECH -tuotteita (sekä maastokuvioisia GOP TAC -verkka-asuja). Toimituskulut Suomeen alk. 19€ (+ verot).

www.grey-shop.ru

Military 1st

Brittäläinen ”ulkoilu- ja sotilasvaatetukseen sekä taktisiin jalkineiseen ja leireilyvarusteisiin erikoistunut verkkokauppa”. Kaupasta löytyy edustus mm. seuraaville brändeille: 5.11 Tactical, Helikon-Tex, Direct Action, Leatherman ja Tru-Spec.

www.military1st.eu

Norsegear

Norjalainen varustekauppa, josta löytyy paljon high-end varusteita kovaankin käyttöön. Kaupan myymiä tuotemerkkejä ovat mm. BFG, Camelbak, FirstSpear, NFM, Salomon ja Under Armour. Postikulut Suomeen alk. 23€

www.norsegear.com

Outdoors

Virossa sijaitseva armeijaylijäämän verkkokauppa. Valikoimista löytyy kaikenlaista ylijäämää pääosin eri Euroopan armeijoilta.Postikulut Suomeen ovat halvimmallaan 9 €.

www.outdoors.ee/en/

Recon Brothers

Recon Brothers on alunperin airsoft-kauppana Belgiassa aloittanut yritys ja sittemmin valikoima on laajentunut rankasta myös ”kovan kaman puolelle”. Valikoimista löytyy esimerkiksi. 3M Peltor, ACTinBlack, Camelbak, Revision ja Team Wendy -tuotemerkkejä. Postikulut Suomeen alk. 30€.

www.shop.reconbrothers.com

Recon Company

Recon Company on Saksalainen verkkokauppa, jonka tarjonnasta löytyy kenkiä, vaatteita, asusteita, taisteluvarusteita ja retkeilytarvikkeita. Sivulta löytyviä brändejä ovat mm. Crye, UF-Pro,  Arktis, Camelbak, Carinthia, Haix, Lowa & Mystery Ranch.

www.recon-company.com

TacticalKit

TacticalKit myy laadukasta taktista varustetta Briteistä käsin. Myynnistä löytyy tuotteita mm. seuraavilta valmistajilta: BFG, Crye, HSG,  Haley Strategic ja T.Rex Arms. Postikulut Suomeen ovat 20 puntaa.

www.tactical-kit.co.uk

TACWRK

Tacwrk on Saksassa sijaitseva verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy tuotteita ja tuotemerkkejä laidasta laitaan. Tacwrk myy mm. FirstSpear, TAD, Arc’teryx, HSGI, Carinthia ja Prometheus Design Werx -brändien tuotteita. Postikulut Suomeen ovat noin 17 euroa.

www.tacwrk.com

TacticalStore

TacticalStore on Ruotsissa sijaitseva ”taktisen skenen myymälä”. Tarjolla on mm. 5.11, Lowa, OPS ja VERTX brändien tuotteita. Postikulut Suomeen 10 € DHL:län kautta.

www.tacticalstore.se

Triple Action

Triple Action on Saksalainen verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy kaikenlaista taktista tekstiiliä ja tuotetta. Valikoimissa mm. 5.11 Tactical, Aklima, Haix, Helikon-Tex, Invader Gear, Revision, Tasminian Tiger ja UF Pro tuotteita. Sivuston kieli on Saksa.

www.tripleaction.de

UK Tactical

Nimensä mukaisesti verkkokauppa Iso-Britanniasta. Valikoimassa paljon taisteluliivejä, varusteita ja vaatteita laadukkailta valmistajilta: WAS, Nexus Armor, 5.11, Magpul, Crye & Lowa. Postikulut Suomeen noin 25€.

www.uktactical.com

Zentauron

Saksalainen, omalla nimellään taisteluvarusteita valmistava, verkkokauppa. Valikoimassa paljon taisteluliivejä, taskuja, kypärähuppuja, reppuja ja suojalevyjä. Postikulut Suomeen noin 6 €.

www.zentauron.de

Kustom-tekijät ulkomailla

3RDA

3RDA on Puolassa sijaitseva räätäli/verkkokauppa, joka tekee myös tilauksesta maastopukuja haluamallasi kuviolla. Käytännössä iso osa kuvioista vaatii sinulta haluamasi kankaan lähettämisen heille.

3rda.eu

DBR Custom Gear

Puolalainen customina gearia valmistava verkkokauppa. Valikoimista löytyy mm. PC:eitä, taskuja, vöitä ja muita taktisia härpäkkeitä. Monia tuotteita saa myös M05 kuvioisena.

www.dbrcustomgear.com

PandaTac

Ranskalainen customia valmistava verkkokauppa/räätäli. Valikoimista löytyy mm. reppuja, Plate Carriereita, taskuja ja placardeja & asehihnoja. Myös PandaTacilta monia tuotteita saa M05 kuvioisena.

www.pandatac.fr

 

 Jos sinulla on lisää ehdotuksia listaan (tai korjauksia nykyisiin), laita ehdotuksesi yhteydenottolomakkeen kautta minulle.
Muista lisätä ehdotukseesi kaupan/tekijän nimi, nettisivu/sometili ja kerro lyhyesti mitä palveluita ehdotuksesi tarjoaa.
Päivittelen listaa sitä mukaan kun uusia kauppoja ja/tai tekijöitä tulee esiin.

–  Malmivaroitus