Markkinoiden M05 kuvioiset taisteluvarusteet

Tänä keväänä yllättävän moni reserviläinen havahtui hieman pelottavankin kysymyksen äärelle – mitä jos meille oikeasti tuleekin sota? Tämän seurauksena heti helmikuun lopussa monen “sijoitusintrestit” muuttuivat ja kukkaron nyörit aukenivat kohti reserviläismarkettia. Tämän seurauksena kutenkin oltiin yhtäkkiä tilanteessa, että etenkin taisteluvarusteet olivat loppu ympäri Suomea. Tässä rytäkässä tietenkin heräsi kysymys, että mistäs kaikkialta potentiaalisesti tätä tarpeellista reserviläisille sopivaa vaatetta ja varustetta oikein enää saa. Tässä artikkelissa on tarkoitus vastata mahdollisimman selkeästi tuohon kysymykseen M05 maastokuvioisen taisteluvarustuksen osalta.

M05 maastokuvioiset taisteluvarusteet.

“Nollafemma” kuvioisia taisteluvarusteita alkaa Herran vuonna 2022 löytyä jo melko hyvinkin markkinoilta. Vielä muutama vuosi sitten tarjonta oli hyvin rajattua ja tekijöitä oli vain pari. Helpoin tapa tuolloin päästä käsiksi M05 kuvioisiin taisteluvarusteisiin oli tilata niitä kustomina suomalaisiltä “taktisilta räätäleiltä” kuten Sotavarustepäälliköltä ja CDH-TAC Finlandilta. Sittemmin markkinoille alkoi tulla myös Lekan omia M05 kuvioituja tappelukamppeita ja vähän ajan päästä myös Suomalainen TradeHard ( Tradesoftin “kovaan käyttöön tehtyjen kamppeiden pimeämpi puoli”) oli mukana kilvassa omilla Templars Gearin kanssa yhteistyössä tehdyillä kamppeillaan. Tänä päivänä markkinoiden tarjonta on kehittynyt entisestään ja uusienkin kustom-tekijöiden rinnalle on nyt tullut jo ulkomaisiakin brändejä, kuten DBR Custom Gear, PGD ja Zentauron.


Lista M05 maastokuvioisista taisteluvarusteista kategorioineen

Tuotteet ovat aakkosjärjestyksessä, jaoteltuna Suomesta saataviin ja muualta maailmasta saataviin.


Plate Carrierit eli Levyn kannattimet


Raskaammat Suojaliivit (BALCS)


Chestrigit & Muut kantolaitteet


Taisteluvyöt


Taskut (Lipas-, dumppi-, yleis-, tarvike- ja admintaskut)

Huomio 01: Lisään taskuille omia tarkempia kategorioitaan ajan myötä.

Huomio 02: DBR CUSTOM GEAR ja Kaelin Concepts myy listattujen lisäksi myös muita M05 kuvioisia taskuja, voit itse käydä läpi heidän koko valikoimansa heidän verkkosivuiltaan.


Taistelureput


Asehihnat


Kypärän varusteet

HUOM 01: DBR Customs myy myös muille kypärämalleille huppuja, näet heidän koko valikoimansa heidän verkkosivuiltaan


TULOSSAtarkennuksia taskut-kategoriaan, muut taisteluliivien varusteet ja oheistuotteet


Räätälit & tilauksesta M05 taisteluvarusteita tekevät yritykset Suomessa

  • CDH-TAC – Suomalainen varustesuunnittelija ja -ompelija. Tekee pieniä eriä omia tuotteita ja tilauksesta customina mm. erilaisia taskuja ja asehihnoja. Yhtendenotto/-pitokanavana Facebook ja Instagram.
  • Hämeen Varuste ja Verme – Aloitteleva varusteompelija Jyväskylänseudulta, tekee tilaustöinä kypärähuppuja, rigejä, taskuja ym. aloittelijahintaan. Yhteydenottokanavana toimii Instagram.
  • Karelia Combat Systems aka KCS – KCS:sän tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia, Suomessa käsintehtyjä varusteita. Varusteilla pyritään ratkomaan muiden tuotteiden ongelmia ja kompromisseja (tuotteiden customointi mahdollisuuksia pois sulkematta), jotta asiakas saa juuri sen mistä hän maksaa. Yhteydenotot sähköpostilla orders.kcsystems@gmail.com tai Instagramin kautta.
  • KomaGear – KomaGear on vuodesta 2019 saakka varusteita valmistanut custom-tekijä. Pääsääntöisesti hän valmistaa kypärähuppuja ja chestrigejä, lisäksi customointina asiakkaan toiveiden mukaiset tuotteet. Yhteydenotto onnistuu Instagramissa tai Facebookissa.
  • PL Gear – Varusteompelija Oulun suunnalta. Repertuaarissa varusteiden valmistus: pääasiassa asehihnat, vyöt ja laukut sekä taskut. Lisäksi varusteiden modaus. Yhtendenottokanavana Instagram.
  • Rikyl Gear – Alunperin omiin tarpeisiin ompelun aloittanut varusteompelija Tampereelta. Valikoimissa lähtökohtaisesti erilaisia pusseja, laukkuja ja reppuja, mutta muutkin projektit mahdollisia . Yhtendenottokanavana Instagram.
  • Sotavarustepäällikkö – Kokenut, pitkän linjan tekijä, varusteiden ompelun ja suunnittelun saralla Suomessa. Valikoimissa taisteluvarusteiden ja maastopukujen valmistus ja modaus tilaustyönä. Yhtendenottokanavana Instagram.
  • Vegvisir Creations – äysipäiväinen Kydex- ja Paracord-welho Savon suunnalta. Kehittelee ja valmistaa design-erä/selvitymis/taktisia varusteita moderneista materiaaleista. Yhteydenotto sähköpostilla workshop@vegvisircreations.fi & Vegvisir Creations Instagramissa.

Täysipituinen lista Suomalaisista ja ulkomaisista custom-gearin tekijöistä löydät “Kaupat“-sivulta.Jos olet kustom-tekijä ja teet jotain spesifiä “valmista” tuotetta ylläoleviin kategorioihin liittyen, ilmoita siitä minulle ja lisään tuotteesi oikeaan kategoriaan

Unohdinko jotain olennaista listalta? Auta minua kehittämään sivua kasvattamalla yllä olevia listoja. Iske artikkeliin kommenttia tai vaihtoehtoisesti voit laittaa lisätietoja minulle yhteystietolomakkeen tai Instagramin DM kautta.Kuvat: KCS Instagram, KomaGear Instagram, DBRcustomgear.com, Kaelin-concepts.ch, Tradehard.fi, US-Eagle.fi, Varusteleka.fi, Zentauron.de, Malmivaroitus

Jaa tämä artikkeli

Suosituimmat artikkelit